Segells de Qualitat

Logo del segell de qualitat nacional

Els Segells de Qualitat Nacional (SQN) son un reconeixement a l’esforç i el treball realitzat pels docents en els projectes eTwinning. Es reconeixen projectes excel·lents que han assolit cert nivell de qualitat en el seu país. Els SQN es poden demanar, des de l’eTwinning Live, des de començament fins a finals d’any. En l’edició del 2022, 138 docents de Catalunya han rebut aquest reconeixement.

 

Els SQN s’atorguen a aquells projectes que acompleixen els 5 criteris de qualitat que s’han de tenir en compte  per a la planificació, el desenvolupament i l’avaluació d’un projecte col·laboratiu eTwinning:

  1. Innovació pedagògica i creativitat.
  2. Integració al currículum.
  3. Col·laboració entre centres escolars associats.
  4. Ús de la tecnologia.
  5. Resultat, impacte i documentació.

Es pot consultar la rúbrica en aquest enllaç.

Darrerament, el procediment de la gestió de les sol·licituds de Segell de Qualitat Nacional ha canviat. Aquests són els aspectes que heu de tenir en compte a l’hora de fer la sol·licitud:

1. Només s’avaluaran quatre projectes per docent. D’aquesta manera, encara que un docent pugui participar en més de 4 projectes i sol·liciti el segell per a tots, només es tindran en compte les quatre primeres sol·licituds.

2. La sol·licitud de Segell de Qualitat Nacional d’un projecte es podrà presentar únicament al curs actual en què s’estigui realitzant o al següent.

3. Si es denega un Segell de Qualitat Nacional, es pot tornar a sol·licitar en una sola segona sol·licitud.

4. En projectes amb diversos docents espanyols socis, les sol·licituds de Segell de Qualitat Nacional de tots aquells que ho vulguin demanar s’han de presentar en el termini d’un mes a partir de la primera sol·licitud realitzada.

Els projectes que volen optar al Segell de Qualitat Europeu i que volen tenir l’opció de participar en la següent convocatòria de Premis Europeus eTwinning, han de presentar les seves sol·licituds de Segell de Qualitat Nacional dins el termini establert a tal efecte (normalment, abans de la primera setmana de juliol).

 

Logo del segell de qualitat europeu

 

Els Segells de Qualitat Europeus (SQE) es trien entre els projectes que han obtingut el Segell de Qualitat Nacional dins del termini establert i indiquen que el projecte ha assolit certs estàndards europeus. En l’edició del 2022, 138 docents de Catalunya han rebut aquest reconeixement del total de 872 de tot Espanya.

 

Els concedeix el Servicio Central de Apoyo (SCA) a docents que tinguin un projecte eTwinning que:

  1. Hagi estat proposat per a obtenir un SQE per almenys un Servei Nacional de Suport.
  2. I que compti amb dos socis que ja hagin rebut el Segell de Qualitat Nacional.

Tenir el SQE és requisit imprescindible per participar en la convocatòria dels Premis Europeus eTwinning.