Altres recursos

  • Eines TIC sense connexió? Internet, sent la porta moltes vegades del coneixement i accés a multitud de recursos, quan s’usa massivament amb una connexió sense fils deficitària i compartida de la mateixa manera per molts dispositius electrònics connectats a la vegada, a vegades no funciona com s’espera. Per tant, hem de conèixer quines eines de les que fem servir amb els nostres alumnes poden funcionar sense necessitat d’estar connectats a la xarxa. L’objectiu és seguir treballant amb les aplicacions encara que no funcioni bé la connexió del centre i sense que els alumnes hagin de fer ús de les seves pròpies dades. (Propostes dels membres del  Grup de Treball L’avaluació dels ensenyaments de COMPETIC Inicial, curs 18-19)
ACTIVITAT EINES AMB CONNEXIÓ EINES SENSE NECESSITAT DE CONNEXIÓ
Geolocalització, creació de rutes i punts d’interès.
Amb Google Maps (PC’s) es poden crear, editar i compartir mapes personalitzats ens els quals es poden afegir i editar punts d’interès, així com obtenir indicacions per arribar a qualsevol punt guardat del mapa. En el mòbil o la tauleta amb sistema Android necessitarem descarregar l’aplicació gratuïta My Maps per fer totes aquestes tasques. Google Maps permet descarregar mapes d’una zona concreta i desar-los en el mòbil. Per veure el recorregut d’un lloc a altre (dins d’aquest mapa) no és necessari tenir connexió. Si es tracta d’un mapa compartit, l’aplicació My Maps permet assenyalar punts d’interès i editar-los sense que hi hagi connexió. El mapa s’actualitzarà automàticament quan n’hi hagi.
 
Creació de presentacions​
Powtoon és un programa per a fer presentacions a través d’un software d’animació de video que permet crear presentacions àgils, interessants i divertides. Kine Master és una aplicació per a mòbil i tauleta que també permet l’edició de vídeos i presentacions. Si no es disposa de connexió les imatges, els vídeos, els sons… amb els que es crearà el vídeo o presentació han d’estar descarregades al dispositiu. 
Creació de fotomuntatges
PhotoCollage és una eina online (PC’s, tauletes i mòbils). No és necessari registrar-s’hi. Permet crear de manera ràpida collages i fotomuntatges amb imatges que tinguem desades al dispositiu. Les creacions es poden desar en diversos formats. L’eina permet enviar el collage per correu electrònic. PicCollage i Photocollage són aplicacions per a mòbil o tauleta amb sistema Android que, un cop descarregades, permeten crear i desar collages amb les imatges que hi hagi al dispositiu sense que hi hagi connexió.
Gravació i edició d’arxius d’àudio
Hya-Wave és un editor d’àudio online (PC’s) que permet realitzar edicions bàsiques (tyallar, enganxar, mesclar i afegir efectes), gravar àudio des del micròfon del PC i descarregar i compartir els arxius creats. WaveEditor és un editor de so amb opcions d’enregistrament i les pròpies dels entorns d’edició (seleccionar, retallar, afegir efectes, …). Les produccions de so es poden exportar i compartir amb altres usuaris. Si es fa servir en el PC s’ha de descarregar prèviament. També hi ha la versió per a mòbil o tauleta.
Creació de vídeos i presentacions
Kizoa és un Movie Maker online. Permet editar vídeos i presentacions, afegint text, efectes i transicions. Els arxius creats es poden compartir. Cal crear-se un compte d’usuari.  

OpenShot i Movie Maker són editors de vídeo i presentacions per a PC. S’han de descarregar prèviament.

 

Kine Master és una aplicació per a mòbil i tauleta que també permet l’edició de vídeos i presentacions. Si no es disposa de connexió les imatges, els vídeos, els sons… amb els que es crearà el vídeo o presentació han d’estar descarregades al dispositiu.
Edició d’imatges
 

Pixlr.com i Befunky són eines online (PC’s, tauletes i mòbils).A partir d’una foto pròpia (ja sigui feta per nosaltres o extreta d’Internet) s’entra a una interfície on, de manera molt visual, podem retocar la mida, rotar la imatge, retallar-la, aplicar-hi filtres, fer servir eines de dibuix, de text, fer collages, etc.
Les app de Pixlr.com i Befunky, un cop descarregades en el dispositiu mòbil, permeten l’edició d’imatges sense necessitat de connexió.