I Conferència Nacional de Centres eTwinning

Els dies 24 i 25 de febrer 2022 es va celebrar la I Conferència Nacional de Centres eTwinning a Madrid amb la finalitat de mostrar reconeixement i donar visibilitat a la tasca innovadora i inspiradora destacada d’aquests centres. Va ser una jornada molt profitosa d’intercanvi d’experiències que també ha proporcionat coneixements que contribueixen a la millora de l’exercici professional com a centre eTwinning school. El resum d’aquesta conferència podeu mirar en aquest enllaç.

Catalunya va ser representada per 20 de 29 centres eTwinning que tenim actualment al nostre territori. Enhorabona per la bona feina i gràcies, com sempre, per la vostra implicació i col·laboració!

Els centres de Catalunya que van assistir a la Conferència:

BLL CEIP Barrufet Sant Boi de Llobregat
BLL Escola Abat Oliba Cornellà de Llobregat
CCE IES Joan Mercader Igualada
CCE INS Jaume Callís Vic
CCE Col·legi Sant Josep Navàs
CCE Institut La Plana VIC
CCE Escola Diocesana de Navàs Navàs
CEB INS Joan Brossa Barcelona
CEB IES La Guineueta Barcelona
CEB Escola Antoni Brusi Barcelona
GI INS Olivar Gran Figueres
GIR INS Santa Eugènia Girona
LLE Col·legi El Carme Lleida
MVO ESCOLA Guerau de Liost Les Franqueses del Vallès
MVO Escola Salvador Espriu Montgat
MVO Escola Salvador Sanromà Llinars del Vallès
TEB INS Escola Daniel Mangrané Tortosa
VOC IES Banús Cerdanyola del Vallès
VOC INS JONQUERES Sabadell
VOC COL·LEGI REGINA CARMELI Rubí

Entre altres, la Fina Vendrell com a ambaixadora eTwinning va ser una de les ponents d’un taller de la Conferència. L’objectiu d’aquests tallers i taules rodones va ser tractar temàtiques pedagògiques innovadores com per exemple el fet que els centres eTwinning són impulsors de la transformació educativa. Els equips docents són eficaços en el model de lideratge compartit amb els alumnes com a agents de canvi que creen oportunitats per al treball cooperatiu i en equip gràcies a les sinergies entre centres eTwinning. 

En aquest cas, la Fina Vendrell en la representació del Col·legi Sant Josep va parlar sobre la importància  d’internacionalització a Europa. Formar part de la plataforma educativa més potent a nivell europeu permet eixamplar cultures, millorar les competències per a la vida i enfortir els vincles d’identitat europea. El poble de Navàs és un exemple de bones pràctiques amb els dos centres eTwinning: Col·legi Sant Josep i Escola Diocesana de Navàs, representades a la Conferència respectivament per les directores la Montse Mollet, i la Irene Vall. Ambdues escoles són reconegudes amb segells de qualitat nacionals i europeus, i diversos premis Nacionals i Internacionals. Gràcies a eTwinning projecten el poble de Navàs, la seva cultura a través d’intercanvis d’escoles d’arreu d’Europa amb països com França, Itàlia, Finlàndia, Alemanya, Romania, Polònia, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>