Com aprenem? Una breu aproximació científica a l’aprenentatge

L’estat d’alarma decretat amb motiu de la pandèmia provocada pel Covid-19 requereix una reorganització i planificació de les actuacions programades pel Laboratori vers els centres adaptant-les a la situació de confinament. En aquest marc, hem planificat un curs online, per ajudar als centres a millorar en el seu dia a dia. Aquest curs es pot realitzar individualment, però augmenta el seu valor quan es comparteix i contrasta en equip. Us animem, per tant, a fer un treball col·laboratiu amb els vostres companys.

El curs fa una aproximació als factors que intervenen en l’aprenentatge des d’una perspectiva científica. Està organitzat en 3 mòduls amb 3 càpsules cadascun. Al final de cada mòdul es farà un webinar amb l’Héctor Ruiz Martín, que respondrà les preguntes que els participants li hagin fet arribar. L’Héctor Ruiz, tutor d’aquest curs, és director de la International Science Teaching Fondation i autor del llibre “¿Como aprendemos?”.

El curs té per objectius fer atenció conscient als mecanismes que regeixen el funcionament de la memòria, reconèixer els fenòmens emocionals que modulen aquests mecanismes, i oferir una introducció al concepte d’autorregulació com el conjunt d’estratègies i habilitats que permeten a l’aprenent intervenir deliberadament en els seus processos cognitius i emocionals amb l’objectiu de promoure el seu propi aprenentatge.

Continguts del curs:

Mòdul 1: Els mecanismes cognitius de l’aprenentatge

Càpsula 1: L’estructura i organització de la memòria
Càpsula 2: La incorporació de nous coneixements a la memòria
Càpsula 3: La memòria de treball
Webinar mòdul 1: dia 22 d’abril a les 17 hores

Mòdul 2: Els factors socioemocionals de l’aprenentatge

Càpsula 1: El paper de les emocions a l’aprenentatge
Càpsula 2: La motivació
Càpsula 3: Les creences
Webinar mòdul 2: dia 29 d’abril a les 17 hores

Mòdul 3: Els processos d’autorregulació de l’aprenentatge

Càpsula 1: L’autocontrol
Càpsula 2: La metacognició
Càpsula 3: L’autorregulació emocional
Webinar mòdul 3: dia 6 de maig a les 17 hores

 

En aquests moments la inscripció ja és tancada. S’hi han inscrit 881 docents i professionals de l’educació de 353 centres educatius de tota Catalunya. El curs es desenvolupa a través de l’Entorn virtual de formació Odissea.

Seguir aprenent sempre és emocionant!

 

 

Webinar del mòdul 1:

Els mecanismes cognitius de l’aprenentatge

Webinar del mòdul 2:

Factors emocionals de l’aprenentatge

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>