Webinar 2 del curs “Com aprenem? Una breu aproximació científica a l’aprenentatge”

En aquest 2n webinar, l’Héctor Ruiz comença responent preguntes que van quedar pendents al webinar anterior. Seguidament fa una síntesi del mòdul 2 “Factors emocionals de l’aprenentatge”. Ens descriu de forma molt clara els factors que determinen la motivació i ens diferencia entre autoeficàcia i autoestima, dos conceptes clau que els docents hem de tenir molt presents per enfocar correctament la nostra pràctica docent i la nostra relació amb els aprenents. Un kahoot altament participatiu posa punt i final a una hora i quaranta cinc minuts.

  • Si per aprendre hem de connectar la nova informació amb uns coneixements previs, com aprenem a l’inici de la vida? No som una taula rasa?
  • Per què llegir un text mentre algú altre te’l llegeix alhora provoca càrrega cognitiva?
  • Si aprenem connectant la nova informació amb el que ja sabem, què passa si el que sabem és incorrecte?
  • Si, com ens mostra l’activitat de “dibuixa un bitllet de 10€”, el fet de repetir no és útil, per què repetim els mateixos continguts al llarg dels cursos?
  • Quines estratègies recomanaries per promoure la connexió entre allò que s’aprèn i els coneixements previs?

 

L’Héctor Ruiz és director de la International Science Teaching Fondation i autor del llibre “¿Como aprendemos? Una aproximación científica al aprendizaje y la enseñanza. Editorial Graó. 2020”.

El curs online “Com aprenem? Una breu aproximació científica a l’aprenentatge” ha estat el resultat de la necessitat d’adaptar com a conseqüència de la crisi sanitària del Covid-19 el que havien de ser 3 jornades presencials o workshops, previstos inicialment per als mesos d’abril, maig i juny. Tot i una precipitada inscripció i la obligació d’ajustar-se als acords presos inicialment, el canvi de format no ha deixat de ser un gran èxit, amb 969 inscrits al curs i la participació massiva als webinars setmanals.

#Laboratoridetransformació  #Transformacióeducativa  #XarxesTerritorialsTransformació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>