El claustre del Gaspar de Queralt reflexionem…

 

L’Escola Gaspar de Queralt d’Amer ha entrat a formar part aquest curs 2021-2022 del programa d’innovació d’Acceleració de la Transformació Educativa / Eines pel Canvi (PAcTE/ExC) que impulsa la Direcció General d’Innovació, Digitalització i Recerca Educativa des del Laboratori de Transformació Educativa.

L’Escola, des de la seva pàgina web, comparteix amb tota la comunitat educativa Què és aquest Laboratori?

El Laboratori de Transformació Educativa s’emmarca dins l’àmbit de les polítiques educatives per enfortir el model d’escola catalana, amb el propòsit transformador de millorar la qualitat educativa dels centres de Catalunya.

Pretén aconseguir models significatius i eficaços de transformació educativa en el paradigma de millora contínua. Consisteix en l’aprenentatge compartit dels centres i dels agents acompanyants amb l’objectiu d’induir la seva transformació de manera accelerada, a partir de la realitat singular de cada centre i d‘una exhaustiva diagnosi del seu projecte pedagògic.

El Departament d’Educació impulsa iniciatives de col·laboració, de coresponsabilització i de treball conjunt entre els diferents agents i actors educatius amb l’horitzó comú de canvi educatiu que parteix d’una concepció inclusiva i orientadora de l’educació i que ha de comportar una transformació global del sistema educatiu.

Aquest procés planificat es fonamenta en un aprenentatge centrat en l’alumne que implica canvis significatius en els projectes educatius dels centres que afecten les pràctiques i metodologies docents, l’organització i el funcionament dels centres.

Tot seguit, l’Escola Gaspar de Queralt ens convida a llegir la reflexió realitzada en claustre a partir de les 4 preguntes que es van formular en motiu de la Jornada de Benvinguda curs 2021 – 2022 del Laboratori:

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>