Xarxes Territorials de Transformació Educativa. Activitat de reflexió en situació d’excepcionalitat

Vivim una situació d’excepcionalitat com a conseqüència de la pandèmia del Covid-19, que ens té confinats a casa. No és fàcil, però l’hem de vèncer amb tot el coratge, protegint-nos, cuidant-nos…  i també fent que el nostre dia a dia sigui el més normal possible.

És per això que, passats uns primers dies d’adaptació, us animem a continuar treballant des de la Xarxa de Transformació Educativa amb una activitat de reflexió. La Maite, la Núria, la Carolina i l’Esther, dinamitzadores de les Xarxes de Terres de l’Ebre, de Tarragona, de Lleida i de Girona, respectivament, us demanem que visualitzeu el vídeo i reflexioneu al voltant d’unes preguntes que us proposem i que han de ser un bon punt de partida d’intercanvi amb el vostre claustre, i escriure les vostres conclusions en forma d’article a la vostra web del centre.

Mitjançant la Sinapsi i des de la mateixa pàgina d’inici del Laboratori podrem consultar les conclusions de cada centre i això ens permetrà generar coneixement i noves idees al voltant de l’avaluació formativa i la situació actual que estem vivint als centres educatius. Com ho veieu?

 

 

 

Preguntes que han de convidar a la reflexió:

  1. Quin enfocament donareu a l’avaluació formativa/formadora de les tasques virtuals que estan realitzant els vostres infants i joves? Quin serà el rol que tindran els alumnes en aquesta avaluació?
  2. Com penseu implicar a les famílies en l’avaluació dels seus fills/es durant el confinament?
  3. Com abordareu el retorn a l’escola després d’aquest confinament provocat pel “COVID 19”? Quins són els vostres objectius prioritaris?
  4. Quins aprenentatges podeu extreure de la situació actual i quines oportunitats se us han generat?

 

DESENVOLUPAMENT DE L’ACTIVITAT

a) Visualitzeu el vídeo i reflexioneu individualment sobre les preguntes que us hem proposat.

b) Compartiu la reflexió amb els companys de l’equip impulsor, primer, i del claustre, després.

c) Arribeu a un acord i recolliu les conclusions del centre.

d) Redacteu un article que exposi de manera argumenta les vostres conclusions. Penseu que compartireu l’article amb la resta de centres de les xarxes.

e) Pengeu l’article a la web Nodes del vostre centre seguint les indicacions de més abaix (data límit del 4 al 8 de maig).

f) Feu difusió del vostre article a través del Twitter amb els hashtags següents: #XarxesTerritorialsTransformació #Transformacióeducativa #Laboratoridetransformació #JoEmQuedoACasa #CentresEducatiusEnLínia i #XarxesCovid19.

g) Llegiu les reflexions dels altres centres per fer créixer les vostres pròpies conclusions. No us oblideu d’agraïr-los-ho i cliqueu “M’agrada!” a sota dels seus articles a la Sinapsi (data límit de l’11 al 15 de maig).

 

Indicacions per penjar l’article a l’espai Nodes del vostre centre:

i) Escolliu una “imatge destacada” que il·lustri l’essencial de les vostres conclusions.

ii) Afegiu les següents etiquetes: Transformació Educativa, Innovació, Laboratori de Transformació, Xarxes de Transformació, Xarxes Territorials, XarxesCovid19. Aquestes etiquetes són les que permetran que el vostre article aparegui a la Sinapsi de la plataforma del Laboratori.

 

 

Si el vostre centre no té web Nodes o no l’utilitza de manera habitual…

i) Publiqueu el treball a la web del vostre centre.

ii) Compartiu per correu l’url de l’article amb la dinamitzadora de la vostra xarxa.

 

Si no podeu publicar el treball a la web del vostre centre…

i) Elaboreu el treball en un document de text (llest per publicar).

ii) Inseriu en el document les imatges que calguin (han de tenir una qualitat mínima de 600×400 px).

iii) A l’inici del document inseriu la imatge que haurà d’aparèixer com a capçalera (imatge destacada).

iv) Guardeu el document com a pdf i com a doc/docx.

v) Compartiu per correu els dos documents amb la dinamitzadora de la vostra xarxa.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>