Una pàgina per aprendre a verificar la informació: Learn to Check

Avaluar la fiabilitat d’una informació, comprovar-ne l’origen, reconèixer una informació falsa, valorar si una fotografia és real, detectar les fake news que circulen per les xarxes… Són necessitats del món actual, a les quals l’alumnat ha d’aprendre a enfrontar-se, per moure’s de manera segura en la societat del coneixement. Per això es recullen en les competències bàsiques de l’àmbit digital, en les de l’àmbit lingüístic (competència 1 de llengua i literatura catalana i castellana) i en el detall de les competències de la major part d’àmbits curriculars no lingüístics (associades a la capacitat crítica). 

Us presentem un excel·lent recurs per ensenyar el nostre alumnat a combatre la desinformació: la plataforma Learn to check. Amb l’ajut de jocs, vídeos i bases d’orientació, defineix què és la desinformació, de quina manera ens afecta a tots i com podem combatre-la.

La pàgina també conté guies didàctiques per planificar seqüències d’activitats per fer a l’aula, i activitats formatives adreçades al professorat i tallers per a l’alumnat.

Darrere d’aquesta iniciativa hi ha un grup de professionals de la comunicació en actiu i amb un currículum molt sòlid, la major part dels quals dedicats també a la docència. Es presenten en l’apartat Qui som.

Us convidem a entrar-hi i donar un cop d’ull al contingut. Segur que hi trobareu recursos aprofitables!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>