1a reunió de la Comissió Pedagògica de pràctiques del curs 2022-23

El passat 14 de desembre es va reunir la Comissió Pedagògica de pràctiques, un equip multidisciplinar format per 17 representants de 13 universitats catalanes, 26 representants dels centres formadors de pràctiques. També participen altres agents implicats en el pràcticum, persones referents de pràctiques dels serveis territorials, ICEs, ExE, IOC. Aquesta Comissió està liderada pel Servei de Formació i Desenvolupament Professional del Personal de la Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües.

El director General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües, Sr. Joan Cuevas, va inaugurar aquesta reunió i va agrair, en primer lloc, la participació en aquesta Comissió i en els equips de treball. Va  remarcar que aquesta Comissió permet generar espais de reflexió, espais per compartir i per treballar de manera coordinada amb el compromís i la responsabilitat que ens pertoca pel que fa a la millora de la formació inicial, des de la universitat, des dels centres educatius i des del Departament d’Educació. Responsabilitat de formar futurs docents motivats, implicats i  compromesos amb la professió docent i amb els reptes de futur de la nostra societat. Seguidament va presentar les propostes i reptes de futur.

A continuació, la directora general d’universitats, Sra. Victòria Girona, va posar en valor el treball conjunt entre el Departament d’Educació, i les universitats catalanes per assegurar que aquest període de formació dels estudiants universitaris en els centres formadors es desenvolupin amb la màxima qualitat i coordinació. Destaca la contribució en la millora de la Formació inicial del MIF, Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres i del programa de Millora del MUFPS. Constata que la interacció entre recerca i pràctica educativa és clau per avançar en la qualitat de la formació de la docència.

En la seva intervenció, la cap de servei de Formació i Desenvolupament Professional del Personal, Sra. Maica Gil, va explicar  el repte per als propers cursos en el desenvolupament del nou model de pràctiques, que té com assoliment clau la consolidació del nou model de pràctiques en centres formadors en diferents etapes i ensenyaments (graus i màster).

A continuació la Sra. Maica Sanz, i el Sr Jordi Coiduras, responsables de la coordinació de pràctiques de les universitats catalanes van agrair l’esforç de tots els agents implicats en la formació inicial i van presentar els objectius per al curs 2022-23.

Es presenta també una síntesi de les dades del pràcticum, posant el focus, en el nombre d’estudiants, persones mentores, centres formadors i universitats, en el total d’estudis.

A la segona part, es presenten les persones coordinadores dels 5 grups de treball que sintetitzen els objectius per aquest curs en el marc de les línies estratègiques definides per consolidar el nou model de pràctiques.

Finalment, el Sub-director general, Sr. Jesús Moral, va agrair la participació en aquesta comissió, així com la col·laboració en els equips de treball, necessària per fomentar una base sòlida i amb evidència científica per garantir el treball en equip, la qualitat i la professionalització de la formació inicial dels futurs docents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>